2017. május 7., vasárnap

Töltött Csokis-Lekváros Muffin Pudingkrémmel!! #AnyákNapja

Nem hiszem, hogy legális Anyák napi bejegyzésnek titulálni ezt a receptet, hiszen már elérkezett ez a nap. Azonban, én végül ezt a sütit készítettem el anyának és szerettem volna megosztani, hiszen nem csak egy egyszerű muffinról van szó.

A család általában kiakad, ha meghallja a muffin szót, mert rögtön csak egy "száraz tészta" jut róla eszükbe. Remélem, ma sikerült rácáfolnom erre az állításra.:)

Ezúton is szeretnék csodálatos Anyák Napját kívánni az összes fantasztikus anyukának!

Töltött Csokis-Lekváros Muffin Pudingkrémmel!! 


Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g puha vaj
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 1/2 cs sütőpor
- 25 g keserű kakaópor
A ganache -hoz -(párizsi csokis krém):
- 100 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
A pudingkrémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
- 5 ek cukor
- 120 g puha vaj
- ribizli lekvár

1. A tésztához robotgéppel kikrémesítjük a vajat a cukrokkal, majd belekeverjük a két tojást is.
2. A száraz összetevőket (liszt, kakaópor, sütőpor) beleszitáljuk a vajas-tojásos tálba, hozzáöntjük a tejet, majd a robotgéppel kikeverjük a tésztát.
3. A masszát muffinformákba kanalazzuk és 180 fokon 25-30 percig vagy tűpróbáig sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A ganache elkészítése nagyon egyszerű. A tejszínt felforraljuk és ráöntjük az összetört csokira. Lefedjük kb 3 percre, majd simára kavarjuk.
5. A pudingrémhez először megfőzzük a két pudingot az 5,5 dl tejjel és a cukorral. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd robotgéppel elkezdjük simára és levegősebbre keverni. Hozzáadjuk a puha vajat és kb 5 percig verjük a robotgéppel, amíg krémes nem lesz. A kész krémet habzsákba töltjük.
6. Most jön a legjobb rész: összeállítjuk a muffint!:)
 Először is, egy vájatot kell készítenünk a tésztában (én egy almacsutkázót használtam) majd ebbe a lyukba félig beletöltjük a lekvárt, a tetejére pedig a ganache-ból nyomunk (habzsákból). (Ne töltsük meg a muffinokat annyira, hogy kifolyjon a tetején a ganache!)
Végül pedig a pudingrémmel készítünk egy csavart a süti tetejére. Dekorálhatjuk megmaradt sütimorzsákkal vagy ganache-val is!





Jó étvágyat!
Noémi:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése