2017. április 16., vasárnap

HÚSVÉTI EPERTORTA!

Nagyon last minute-re sikerült ez a Húsvéti bejegyzés, de nagyon sűrűre sikeredett ez a hétvége. Persze, ennek ellenére nem tudtam kihagyni az ünnepi sütést, és egy Nők Lapja inspirálta recepttel készültem:)
Ohh és ez egy bárány lenne!:D

Tudom, nem valószínű, hogy bárki is ki tudja használni ezt az ötletet az idei ünnepek alatt, szerintem az epertorta recept mindig jól jöhet bármilyen formában!

HÚSVÉTI EPERTORTA!



Hozzávalók

A piskótához: (22 cm)
- 6 tojás
- 120 g cukor
- 150 g liszt
- fél csomag sütőpor
Az epres krémhez:                                                 A díszítéshez:
- 40 dkg eper (lehet fagyasztott is)                          - 3,5 dl hideg habtejszín
- 150 g cukor (függ az epertől is!)                          - 30 g porcukor + 1 csomag habfixáló
- 2 dl + 2 ek víz                                                       - 30-40 g olvasztott étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás pudingpor                                - 30-40 g rózsaszín marcipán
- 3 dl hideg habtejszín
- 1 kk zselatin

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel beleforgatjuk a fehérjébe.
2. A masszát 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és 160 °C-on 40-45 perc alatt kisütjük. Kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk és visszatesszük bele a legfelső tortalapot.
3. A krémhez felkockázzuk az epret és 30 dkg-ot serpenyőbe teszünk a cukorral és a a vízzel. Ezt felforraljuk és botmixerrel simára pürésítjük. Ezután visszatesszük a tűzre és az 1dl vízben feloldott pudingporral besűrítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kihűlt epres pudingot, a maradék 10 dkg felkockázott epret és a 2 evőkanálnyi vízben feloldott forró (mikróban!) zselatint.
4. A krémmel összetöltjük a három piskóta lapot. (A tetejére és az oldalára ne kerüljön) A tortát hűtőbe tesszük kb 30 percre. / Ha marad krém, készíthetünk belőle babapiskótás pohárkrémet!/
5. A díszítéshez kemény habbá verjük a tejszínt és beleforgatjuk a porcukorral elkevert habfixálót. Ezzel átkenjük a torta oldalát és tetejét, a maradékot pedig sima csöves  habzsákba töltjük, és a képen látható módon halmokat nyomunk a tetejére.
A füleket és az orrot rózsaszín marcipánból, a szájat és szemet pedig zacskóba töltött olvasztott étcsokoládéval formáljuk meg!





Jó étvágyat, Boldog Húsvétot!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése