Így arra gondoltam, hogy ma a kávé imádóknak kedvezek egy jeges frissítővel, amiben benne lesz a napi koffein adagunk is!
A kókuszos jegeskávé fantasztikus, mostanában csak ezt vagyok hajlandó meginni (oké, lehet, hogy egy kicsit túloztam).
A jegeskávék titka, a folyékony édesítés. Erre a célra egy szirupot kell készítenünk, amit nagyon sokféleképp lehet ízesíteni.
Íme, a kókuszos verzió!
KÓKUSZOS JEGESKÁVÉ!
Hozzávalók
- a kedvenc kávénk lefőzve (lehetőleg ne legyen semmiféle különleges ízesítésű!)
- jég
-kókusztej
-kókusz szirup
- tejszínhab
- kókuszreszelék
- étcsoki
A sziruphoz:
- 1dl víz
- 1 dl cukor
- kb egy marék kókuszreszelék
A cukrot és a vizet egy lábosban elkezdjük melegíteni, amíg a cukor fel nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről, és beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl! Érdemes lefedni egy tányérral erre a fél órára.
Leszűrjük a szirupot, hogy megszabaduljunk a kókuszreszeléktől, és készen is vagyunk.
Készíthetünk nagyobb vagy akár kisebb mennyiséget is, a lényeg, hogy egyenlő részt használjunk a cukorból és a vízből! Hűtőben tárolhatjuk maximum másfél hétig!
Mikor kihűlt a szirup, jöhet a jegeskávé összeállítása!
Igazából, itt nem tudok pontos egységeket mondani, hiszen mindenki másképp szereti a saját kávéját. Az enyém így állt össze:
A poharam aljára tettem egy marék jeget, majd ráöntöttem kb 1 dl hideg(!) kávét. Erre jött nagyjából ugyanennyi kókusztej, majd 2 ek kókusz szirup. Kóstolgassuk időközben, és készítjük olyan édesre, amilyenre szeretnénk.
Tejszínhabot nyomtam a tetejére, majd kókuszreszelékkel és olvasztott csokival dekoráltam. Utoljára belenyomtam egy szívószálat, és élveztem a kókuszos kávémat:)
Készítsétek el Ti is!:)
Kellemes napot!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése