Oldalak

2016. augusztus 10., szerda

Kókuszos Jegeskávé!

Úgy érzem, hogy minden egyes bejegyzésemben, ami a nyári szünetben kerül közzétételre, kihangsúlyozom, hogy mennyire meleg van. Mert igen, meleg van.

Így arra gondoltam, hogy ma a kávé imádóknak  kedvezek egy jeges frissítővel, amiben benne lesz a napi koffein adagunk is!
A kókuszos jegeskávé fantasztikus, mostanában csak ezt vagyok hajlandó meginni (oké, lehet, hogy egy kicsit túloztam).

A jegeskávék titka, a folyékony édesítés. Erre a célra egy szirupot kell készítenünk, amit nagyon sokféleképp lehet ízesíteni.
Íme, a kókuszos verzió!

KÓKUSZOS JEGESKÁVÉ!



Hozzávalók

- a kedvenc kávénk lefőzve (lehetőleg ne legyen semmiféle különleges ízesítésű!)
- jég
-kókusztej
-kókusz szirup
- tejszínhab
- kókuszreszelék
- étcsoki

A sziruphoz:
- 1dl víz
- 1 dl cukor
- kb egy marék kókuszreszelék

A cukrot és a vizet egy lábosban elkezdjük melegíteni, amíg a cukor fel nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről, és beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl! Érdemes lefedni egy tányérral erre a fél órára.
Leszűrjük a szirupot, hogy megszabaduljunk a kókuszreszeléktől, és készen is vagyunk.
Készíthetünk nagyobb vagy akár kisebb mennyiséget is, a lényeg, hogy egyenlő részt használjunk a cukorból és a vízből! Hűtőben tárolhatjuk maximum másfél hétig!

Mikor kihűlt a szirup, jöhet a jegeskávé összeállítása!
Igazából, itt nem tudok pontos egységeket mondani, hiszen mindenki másképp szereti a saját kávéját. Az enyém így állt össze:
A poharam aljára tettem egy marék jeget, majd ráöntöttem kb 1 dl hideg(!) kávét. Erre jött nagyjából ugyanennyi kókusztej, majd 2 ek kókusz szirup. Kóstolgassuk időközben, és készítjük olyan édesre, amilyenre szeretnénk.
Tejszínhabot nyomtam a tetejére, majd kókuszreszelékkel és olvasztott csokival dekoráltam. Utoljára belenyomtam egy szívószálat, és élveztem a kókuszos kávémat:)



Készítsétek el Ti is!:)

Kellemes napot!
Noémi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése