2016. július 10., vasárnap

OREO FAGYLALT!

Tombol a nyár, így a múlt heti #EgészségesSzerda jégkrémrecept után, kedvet kaptam egy kicsit kevésbé diétás verzióhoz is.
Eszembe jutott az oreo fagyi receptem, amit talán egy éve kísérleteztem ki, és még télen is fagyiztunk ennek köszönhetően:)
A legjobb része, hogy az oreo keksz minden részét fel fogjuk használni, mutatom is, hogy hogyan!

OREO FAGYLALT!




Hozzávalók

- 500 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 6 tojás sárgája
- 1 vanília rúd
- 1 tk vanília aroma
- 120g cukor
- 12 oreo keksz (adhatunk kevesebbet, vagy többet is a fagyiba)

Kikaparjuk az oreo-k töltelékét, a kekszet pedig kisebb darabokra törjük, és félre tesszük.
A cukrot, tejet, sót, a 250 ml habtejszínt és az oreo tölteléket felmelegítjük egy lábosban. Ha már érezzük, hogy a cukor felolvadt, le is vehetjük a tűzről.
Belekaparjuk a vanília rúd belsejét, és a rudat is beletesszük. 30 percre lefedjük, és állni hagyjuk.
A tojások sárgáját egy kicsit felverjük, és a vaníliás keveréket visszatesszük a tűzre, hogy egy kicsit felmelegedjen. Ezután ráöntjük a tojásokra a vaníliás mixet (a vanília rudat kidobjuk). Ezzel a folyamattal hőkezeljük a tojásokat.
Az egészet visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon addig keverjük amíg besűrűsödik.
A maradék tejszínt és a vanília aromát egy nagy tálba öntjük, majd rászűrjük a sűrű masszát.
A tálat hideg vízfürdőben lehűtjük, majd egy fagylalt tárolóba öntjük, és fagyasztóba tesszük.
Kb másfél óra múlva a fagyi tetejébe nyomkodjuk az oreo kekszeket, majd további 2-3 óráig fagyasztjuk.
Fogyasztás előtt hagyjuk egy kicsit kiengedni!



Jó étvágyat!
Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése