Így született meg a mai recept is, egy kis maradékból és pálcikákból!:)
Minden mellett nagyon praktikus a pitének ez a formája, hiszen egy nagyobb falatot kapunk. Egyszerűbb enni, és még kreatívabbak lehetünk!
A bejegyzés végén megmutatom a pitét is, amit a "nyalókák" előtt sütöttem!
BANÁN-PUDINGKRÉMES PITENYALÓKA! / PITE-POP
Hozzávalók
A pite tésztához ( kb 12 pitenyalókához vagy egy egész pitéhez)
- 25 dkg liszt
- 9 dkg cukor
- 1 tojás
- 12,5 dkg puha vaj
A töltelékhez ( egy egész pitéhez vagy 20-22 pitenyalókához)
- 2 csomag vanília puding
- 680 ml tej
- 6-7 ek cukor
- 1 ek vanília aroma
- 4 ek görög joghurt
- 50 g vaj
-banán
-sütikiszúró
-nyalókapálcika
A pite tésztához robotgéppel kikrémesítjük a vajat a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Részletekben adagoljuk a lisztet, folyamatos keverés mellett. Mikor egy morzsás állagot kapunk, kézzel gyúrjuk egybe a tésztát.
Csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre!
Ezalatt elkészíthetjük a krémet!
Főzzünk pudingot a tejjel és a cukorral. Amíg forró, keverjük hozzá a vajat, vanília aromát és a joghurtot.
Az elkészült tölteléket hagyjuk kihűlni!
A pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb 1cm vastagságúra.
Minden sütihez 2 kiszúrt formára lesz szükségünk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyük le az egyik kiszúrt formát, nyomjuk bele a nyalókapálcikát, majd kanalazzunk rá a krémből (annyit, amennyit elbír), és tegyünk bele egy banánkarikát!
Egy kis tojással kenjük meg a széleket, és tegyük a tetejére a süti második formáját.
Ha maradt egy kis extra tészta, akkor szúrhatunk ki kisebb dekorációs elemeket is, amiket szintén tojással tapaszthatunk a sütire.
Fontos, hogy a "mini pite" széleit nyomkodjuk le egy kis villával. Így biztosan nem fog kifolyni a töltelék, és egy kis textúrát is adunk a sütiknek.
Utoljára még kenjük meg a kész "nyalókákat" a tojással, hogy szép fényesek legyenek!
170 fokra előmelegített sütőben süssük őket kb 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek a széleik!
Én egy kis olvasztott csokival is dekoráltam, de ez teljesen opcionális!
Ha hagyományos pitét készítünk, akkor mindenképp a krém nélkül süssük a tésztát, és mikor kihűlt, vágjunk bele banánkarikákat! Erre kanalazzuk a krémet!
PITE FORMÁBAN! |
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése