Egy számomra elég nagy jelentőségű szimbólumot valósítottam meg az ischlerek tetején, ami nem más mint a Jin Jang! (ITT olvashattok többet a szimbólumról!)
Maga a recept nagyon kedves a családnak, hiszen anyukám ischlere mindig hatalmas sikert aratott, én csak egy kicsit felturbóztam:)
Ma JIN-JANG ISCHLEREKET készítünk!
Íme a recept!:)
Hozzávalók (kb. 25 kész süteményhez!)
- 36 dkg liszt
- 250 g puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 10-12 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelék
- ribizli lekvár (ízlés szerint!)
A dekoráláshoz
- 1 tábla étcsokis tortabevonó
- 1/2 tábla tejcsoki
- 3 ek étolaj
- 1 ek kókuszolaj
- kb. 1 tábla fehércsoki
- fogpiszkáló
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot sütőport, a vaníliás cukrot, és a kakaóport.
Most hozzáadjuk a puha vajat. Fontos, hogy a vaj szoba hőmérsékletű és könnyen vágható legyen! Én általában felvágom kicsi kockákra, hogy később egyszerűbb legyen vele dolgozni.
Tehát, a vajjal egy masszát gyúrunk. Ez több időt is igénybe vehet, a lényeg, hogy egy összeállt tésztát kapjunk.
A kész masszát szeretem egy kicsit pihentetni a hűtőben (kb 10 perc), hogy egyszerűbb legyen kinyújtani.
Ezután, már nyújthatjuk is, olyan 2-2,5 cm vastagságúra. Egy közepes kör alakú sütikiszúróval, vagy egy pohárral köröket szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük a lapokat. Amikor a szélük kezd sötétedni, akkor ki is vehetjük őket.
Várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek a lapok, majd állítsuk össze az ischlereket. Az egyik lap alját egy teáskanálnyi ribizli lekvárral megkenjük, és rányomjuk a másodikat.
Most pedig, jöhet a dekorálás!:)
Olvasszuk meg a barna csokit, és az ét tortabevonót az olajokkal vízgőz fölött. Mártsuk a csokiba az ischlerek tetejét, hagyjuk lecsöpögni a felesleget.
Szobahőmérsékleten 15-20 perc alatt megdermed a csoki. Ha hagyományos ischlereket szeretnénk. akkor itt meg is állhatunk, de a Jin-Jang mintához meg kell olvasztanunk a fehér csokit is.
Az olvasztott fehér csokit habzsákba, vagy erősebb zacskóba töltjük, és levágjuk a csücskét.
Ez opcionális, de én szeretem megrajzolni a Jin-Jang szimbólum körvonalait egy fogpiszkálóval.
Ezután, már csak ki kell tölteni a megrajzolt vonalakat a fehér csokival.
Ha egy kicsit cikk-cakkos a teteje, akkor a fogpiszkálóval elsimíthatjuk egy kicsit!
Jó étvágyat!
Noémi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése